Öğrencilerden imza kampanyası: Üniversiteler açılsın

Öğrencilerden imza kampanyası: Üniversiteler açılsın
Depremlerin ardından tüm üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınması kararından vazgeçilmesi için ODTÜ öğrencilerinin öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı.Aralarında Boğaziçi, İstanbul, Ankara, Marmara ile Ege...

Depremlerin ardından tüm üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınması kararından vazgeçilmesi için ODTÜ öğrencilerinin öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı.

Aralarında Boğaziçi, İstanbul, Ankara, Marmara ile Ege Üniversitesi’nin de olduğu 460 öğrenci kulübü ve topluluğu imza kampanyasına destek veriyor. Uzaktan eğitime geçmesi kararının daha büyük sorunları tetikleyecek yanlış bir adım olduğu görüşüne yer verilen açıklamada, özetle şunlar vurgulanıyor:

ÇÖZÜMSÜZLÜK YARATACAK
“Bu karar, depremzede öğrencilerin eğitime ulaşmasını kolaylaştırmayacak, aksine online eğitim için gerekli koşulların sağlanmamış olması nedeniyle büyük bir çözümsüzlük yaratacaktır. Evlerini kaybetmiş insanların online derslere verimli bir şekilde katılması beklenemez. Depremzede öğrencilerin eğitim alabilmesi için sağlıklı yaşam koşullarına erişebilmesi, güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir. Bu koşullar sağlanmadan gerçekleştirilen bir eğitim süreci, depremzede arkadaşlarımızın eğitim haklarından büyük ölçüde mahrum kalmasına neden olacaktır. Deprem bölgelerinde yaşamayan öğrenciler açısından da uzaktan eğitim kararı teorik eğitimlerin verimini düşürmenin yanı sıra, uygulamalı eğitimi işlevsiz hâle getirmektedir.”

Bildiride öğrencilerin talepleri de şöyle sıralandı:
· Başta hükümet, üniversite rektörlükleri, YÖK ve tüm yetkililer tarafından alınan bu karar iptal edilmeli.
· Bütün olanaklar, depremin yarattığı yıkımı en aza indirmek üzere kullanılmalı ve yüz yüze eğitimin başlaması için tüm koşullar hazırlanmalı.
· Kamu ve özel konaklama alanları depremzedeler için ücretsiz açılmalı.
· Üniversite yönetimleri, depremden etkilenen tüm öğrenciler için psikolojik destek hizmetlerini hızlı ulaşılabilir ve ücretsiz şekilde sağlamalı, travma vb. alanlarda uzmanlaşmış kadro alımları yapılmalı.” (ANKA)

“Hata etmişiz” dememek için bekliyorlar
11 Şubat’ta da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini açıklayarak bu süreçte öğrenci yurtlarında depremzedelerin misafir edileceğini söylemişti. Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın dünkü yazısına göre iktidar bu kararından vazgeçiyor. Altaylı yazısında, “Üniversitelerin kapatılmasına ve yurtların boşaltılmasına karşı tepkiler yükselince yanlıştan dönülme kararı alındığı bilgisi geldi. Üniversiteleri açacaklarmış. Ancak bunu hemen yapıp ‘Hata etmişiz’ dememek için bir süre bekleyecekler galiba. Ama açacaklar” iddiasını gündeme getirdi.