Öğrencilerin yanarak öldüğü davada iyi hal indirimi

Öğrencilerin yanarak öldüğü davada iyi hal indirimi
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kur’an kursunda çıkan yangında 6 çocuğun ölümü, 6 çocuğun da yanarak yaralandığı olayla ilgili yargılanan eski Kulp Müftüsü Selahattin Özçelik 14 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme...

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kur’an kursunda çıkan yangında 6 çocuğun ölümü, 6 çocuğun da yanarak yaralandığı olayla ilgili yargılanan eski Kulp Müftüsü Selahattin Özçelik 14 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme sanığa iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, 1 Aralık 2015 günü elektrik kontağından çıkan yangında, öğrencilerden Nur Muhammed Bayka, Mehmet Bingöl, Suat Çankaya, Serhat Sancar, Şahin Kahraman ve Sabahattin Altun uykuda yanarak feci şekilde can verdi.

Müftü hakkında daha önce Valilik soruşturma izni vermediği için müdahil avukatlar İdare Mahkemesine başvuruda bulununca valilik kararı kaldırılarak müftü hakkında dava açılmasını sağladı.

6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkemenin kusur tespiti için bilirkişiden aldırdığı raporda, yurtta kaçak elektrik kullanıldığı da kayda geçti. Yangına yönelik hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı kursta, bu durumdan doğrudan müftülüğün sorumlu olduğuna dikkat çekildi.

Savcı da mütalaasında, delillerin toplandığını, bilirkişi raporuna göre asli kusurlu olan müftü Selahattin Özçelik’in cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık müftüyü, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 14 yıl hapisle cezalandırdı, ardından cezayı iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.