Öğrencisini döven öğretmene iyi hal indirimi

Öğrencisini döven öğretmene iyi hal indirimi
Aksaray'da, öğrencisini tekme tokat döven öğretmen Ali Rıza Y.’ye verilen cezaya iyi hal indirimi uygulandı. Ali Rıza Y. Hakkında açılan davada, mahkeme heyeti önce ‘basit yaralama’ suçundan 8 ay hapis cezası verdi. Daha...

Aksaray'da, öğrencisini tekme tokat döven öğretmen Ali Rıza Y.’ye verilen cezaya iyi hal indirimi uygulandı. Ali Rıza Y. Hakkında açılan davada, mahkeme heyeti önce ‘basit yaralama’ suçundan 8 ay hapis cezası verdi. Daha sonra heyet, suçun ‘beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle’ işlendiğini belirterek cezayı 12 aya çıkardı. Heyet, duruşmadaki tutum ve davranışları ile cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkisini gerekçe göstererek iyi hal indirimi uygulayıp 10 aya düşürüp hükmün açıklanmasını da geri bıraktı. Çocuğun ailesinin avukatı ise karara itiraz edeceklerini belirtti.

Ali Rıza Y., öğrencisini kendisine küfrettiği iddiasıyla defalarca tokatlayıp boğazını sıkmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, olay sonrası Ali Rıza Y.’nin öğretmenlik mesleğine son vermişti. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak göreve başlatılmıştı.