‘Öğretmene polis kontrol noktasında vatandaşın ateşini ölçtürüyorlar’

‘Öğretmene polis kontrol noktasında  vatandaşın ateşini ölçtürüyorlar’
Vefa Destek gruplarında görevlendirilen öğretmenlerin sağlık önlemlerinin alınmadığına vurgu yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmenlere uzmanlık alanı dışında kontrolsüz bir şekilde görevlerin...

Vefa Destek gruplarında görevlendirilen öğretmenlerin sağlık önlemlerinin alınmadığına vurgu yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmenlere uzmanlık alanı dışında kontrolsüz bir şekilde görevlerin verildiğini söyledi. Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan Aydoğan, uyarılarının dikkate alınmadığını dile getirdi.
VİRÜS ODALARINI TEMİZLEDİLER
Öğretmenlerin uzmanlık alanları dışındaki işlerde görevlendirildiğini belirten Aydoğan, “Örneğin; Kocaeli’nde öğretmen arkadaşlarımız polis kontrol arama noktalarında tüm yurttaşların ateşlerini ölçmek için görevlendirildi. İstanbul’da hizmetli ve memur arkadaşlarımız sağlık kurumlarında görevlendirildi. Görevlendirildikleri sağlık kurumlarında koronavirüs pozitif tanısı konan odaların temizlenmesi dahil temizlik işlerinde sorumlu hale getirildi” dedi.
Bu durumun öğretmenler ve vatandaşlar için büyük bir risk barındırdığına dikkati çeken Aydoğan, şu ifadeleri kullandı: “Baştan itibaren bu uyarıyı yapmamıza rağmen MEB ısrarla sayısını her geçen gün artırarak, meslek liselerine öğretmenleri ve öğrencilerimizi çağırarak maske, önlük, tek kullanımlık bıçak, çatal, kaşık, dezenfektan üretimi gibi sanki okullarımız bir işletmeymiş gibi bu süreci devam ettiriyorlar. Gerçekten anlamanın izahının mümkün olmadığı bir dönem yaşıyoruz”