Okul tatili uzadı sınıfta kalma yok

Okul tatili uzadı sınıfta kalma yok
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle 30 Nisan’a kadar ara verilen eğitimde yeni yol haritasını açıkladı. Bu kapsamda uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar devam edecek.Türkiye’de koronaya karşı alınan...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle 30 Nisan’a kadar ara verilen eğitimde yeni yol haritasını açıkladı. Bu kapsamda uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar devam edecek.

Türkiye’de koronaya karşı alınan önlemlerin ardından sınavların ne olacağı ve sınıf geçme durumunun nasıl ayarlanacağı en merak edilen konulardan oldu. Yeni bir açıklamayla son durumu aktaran Bakan Selçuk, 30 Nisan’da devam edeceği açıklanan uzaktan eğitimde sürenin 31 Mayıs’a kadar uzatılacağını açıkladı ve “Salgının başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarını görüyoruz. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Tüm çocuklarımızdan ve velilerimizden ricam uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları” diye konuştu.
TELAFİ TAKVİMİ
Liseye Geçis Sınavı (LGS) ile ilgili durumu ilerleyen günlerde yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağını belirten Selçuk, telafi eğitimlerine ilişkin, “Durum değiştikçe takvimi de değiştiriyoruz. Sürecin normalleşmesinden sonra telafi eğitimleriyle ilgili süreci planladık” dedi.
Salgın öncesi planlanan dönem bitimine ilişkin yaşanan sorun için Bakan Selçuk, “Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler” diye açıkladı.

1 Haziran’da açabiliriz

Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme sürecinin beklendiği şekilde devam ederse okulların 1 Haziran’da açılabileceğini söyledi. Bakan Selçuk, “Bilim Kurulu önerileri, bakanlıklar arasındaki iletişim ve Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yapılan çalışmalar… Bunların hepsi yapılan istişare neticesinde bir yere bağlanıyor. Ve bugün açıklamaya çalıştığımız şekilde bu süreç 31 Mayıs’a kadar devam edecek ama sadece eğitimden bahsetmiyoruz. Bunu bir bütün olarak görmek lazım” dedi.

Üniversite öğrencilerine ücretsiz internet

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), mobil operatörler tarafından üniversite öğrencilerine uzaktan eğitime destek amacıyla 6 GB ücretsiz internet verileceğini duyurdu. YÖK’ten yapılan açıklamada, “Destek amacıyla verilen 6 GB’lık ücretsiz internet kullanımına birçok üniversitemizin sağladığı ders içeriği ve online eğitimler de dahil olacaktır” denildi.
Ayrıca üniversitelerin Zoom, Teams, Youtube vb. araçlarla sağladığı ders içeriği, linkler veya diğer yönlendirmelerin “6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası”nın dışında kalacağı kaydedildi.