Okula isteyen gidecek

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 7, 2020 / 10:21

Yüz yüze eğitimin kapsamı genişledi. Gelişmeyi duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların haftada iki gün olacağını ve isteyen velinin çocuğunu okula göndermeyeceğini açıkladı. Uzmanlar ise hem kararın alınışında sektörün paydaşlarıyla iletişim kurulmamasını hem de okulların açılmasında kriter olmamasını eleştiriyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin ayrıntıları açıkladı. Okul öncesi ve 1’inci sınıflara başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamı 2, 3, 4’üncü sınıflar 8’inci ve 12’nci sınıfları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bakan Selçuk açıklamasını şöyle sürdürdü:
12 Ekim pazartesi itibariyle yüz yüze eğitime başlayacak olan kademelerdeki öğrencilerimiz için tıpkı ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizde olduğu gibi yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz haftanın iki gününde okullarında olacaklar. Sınıf mevcutları daha önce olduğu gibi Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları doğrultusunda gruplara ayrılarak azaltılacak. Çocuklarımızın okulda kalış süresi de eskisine nazaran kısaltılacak.
500 TABLET DAĞITACAĞIZ
İsteyen velilerimiz çocuklarını okullara gönderecek. Öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencinin uzaktan eğitimine devam etmesi gerekiyor. Köy okullarımızda da yüz yüze eğitime başlıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. 500 adet tablet dağıtacağız.

OKULLARI AÇMA KRİTERİMİZ YOK
Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda her ülkenin okul açma kriteri olduğunu belirten Prof. Dr. Elif Dağlı, “PCR pozitiflik oranı, 100 binde hasta sayısı, hasta sayısının artış trendi gibi. Ülkemizde böyle bir kriter yoktur. 31 Ağustos’da açamadığımız okulları hangi olumlu gelişme nedeniyle şimdi açabiliyoruz?” ifadelerini kullandı.

SORUNLARI 500 BİN TABLET ÇÖZMEZ

Benzer şekilde, okulların hangi kriterler çerçevesinde açıldığının bilinmediğini aktaran Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Bakana Bilim Kurulu benzeri, il ve ilçelerde durumu takip edecek kurulların oluşturulmasını önerdik. Ancak hala aynı sorunlar devam ediyor. Yüz yüze eğitimde hazırlıksızlıkla karşı karşıyayız” dedi. FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’e konuk olan Aydoğan, “Uzaktan eğitimdeki sorunları 500 bin tablet çözmez. Eğitimin başlaması için gerekli tedbirler alınmadı” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top