Okullarında gözaltına alınan liselilerin ailesinden tepki: Ülkenin gidişatıyla ilgili tuhaf bir olay

Okullarında gözaltına alınan liselilerin ailesinden tepki: Ülkenin gidişatıyla ilgili tuhaf bir olay
İstanbul’da biri 16 diğeri 17 yaşında iki lise öğrencisi, okullarına yapılan baskın ile önceki sabah gözaltına alınmış, öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesi olarak ise “Cumhurbaşkanına hakaret” gösterilmişti....

İstanbul’da biri 16 diğeri 17 yaşında iki lise öğrencisi, okullarına yapılan baskın ile önceki sabah gözaltına alınmış, öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesi olarak ise “Cumhurbaşkanına hakaret” gösterilmişti. Gözaltına alınan öğrenciler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Lise öğrencilerinden birinin ablası Zeynep Doğan, Gazete Pencere’ye konuşarak yaşananlara tepki gösterdi. Doğan şunları söyledi:
“Önce eve geldiler, evde olmadığını söyledim, okula gittiler ve oradan gözaltına aldılar. Adliyeye götürdüler, burada da 6-7 saat beklettiler ifade almak için. Çok şaşırdım, şok oldum. ‘Suçu ne?’ diye sordum. Kimse bir şey söylemiyor. Adliyeye gidene kadar da neyle suçlandığını öğrenemedim. Annem ve babam da okuldan gözaltına alınmasına çok üzüldüler ama kardeşime hiç kızmadılar. Ülkenin gidişatıyla ilgili tuhaf bir olay reşit olmayan bir öğrencinin okulundan gözaltına alınması. Okuldan gözaltına alındığı için şok olmuştu kardeşim ama şimdi rahat. Okuldakiler de dahil herkes yaşananların ne kadar yanlış olduğunun farkında. Bir çocuğu okulundan gözaltına almak ne demek?”