‘Okullarla ilgili 4 senaryo var’

‘Okullarla ilgili 4 senaryo var’
Okulların açılacağı tarih yaklaşırken gözler Milli Eğitim Bakanlığı’nda. Önceki gün CNN Türk canlı yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo üzerinde çalışıyoruz”...

Okulların açılacağı tarih yaklaşırken gözler Milli Eğitim Bakanlığı’nda. Önceki gün CNN Türk canlı yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo üzerinde çalışıyoruz” dedi.
Pandemi nedeniyle hazırlanan 4 farklı senaryodan birinin okulların kısıtlamasız şekilde tamamen açılması olduğunu belirten Selçuk, ikinci senaryoda okulların tamamen kapalı olduğunu, derslerin online olarak verilmeye devam edildiğini söyledi.
Üçüncü senaryoyu, “seyreltilmiş” olarak tanımlayan Selçuk, bu senaryoda okulun belirli günlerde açık olması, sınıf mevcudunun farklı günlerde sınıfa gelmesi, ders saatinin azaltılması, müfredatın seyreltilmesi, derslerin bir kısmının okulda, bir kısmının evde online olarak izlenebilmesi gibi alternatiflerin yer aldığını kaydetti. Selçuk, dördüncü senaryonun ise sadece riskli illerde önlemlerin alınıp, kalanında kısıtlamasız sistemin uygulanması konusunun ele alındığını paylaştı.
Öğrenci ve öğretmenlere
ücretsiz maske
Selçuk ayrıca, öğretmen ve öğrencilerin maske kullanacağını belirterek, “Maskeyi, öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz olarak vereceğiz. Çocuklarımıza yıkanabilir maske vereceğiz” ifadelerini kullandı.