“Olağandışı bir gündü”

“Olağandışı bir gündü”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günlerce elektrik verilemeyen Isparta’da elektrik faturalarının tahsilatının bir ay süreyle erteleneceğini açıkladı. Dönmez, muhalefetin olayları istismar ettiğini iddia etti.Bakan...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günlerce elektrik verilemeyen Isparta’da elektrik faturalarının tahsilatının bir ay süreyle erteleneceğini açıkladı. Dönmez, muhalefetin olayları istismar ettiğini iddia etti.

Bakan Dönmez ayrıca, sayaç okuma işleminin de bir hafta boyunca yapılmayacağını belirtti. Dönmez’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

“Şu anda sadece 7 köyümüzde bir inkıta söz konusu. Orada da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Isparta ilinde yılda ortalama meydana gelen hasar ve arıza sayısı 1100. Kar yağışının olduğu 3 Şubat Perşembe günü 12 bin arıza ve hasar oluştu. Bu da bir yıllık arızanın 10 katı demektir. 10 yıllık olağan arıza sadece bir gün de oluştu.

Biz sahada hummalı bir şekilde çalışırken maalesef bazı televizyon kanalları ve gazetelerde çıkan haber ve yorumları gördük. Mağduriyetten kendisine prim çıkarmaya çalışanlar, adeta kendi saflarını sıklaştırmaya çalışanlar ucuz siyaset yaptılar. Biz gerçekleri paylaştık. Hiçbir şekilde doğru olmayan bilgiyi sizlerle paylaşmadık, gerçekleri de çarpıtmadık. Ancak muhalefetin belli bir kesimi olayları çarpıtmaya istismar etmeye dönük söylemlerini bu süreçte de gösterdiler.”