ÖLEN ÖLÜR , KALAN KALIR

Dünya çözümü buldu; güçlüler yaşar, zayıflar ölür. Kim bu zayıflar? Yaşlılar, kronik hastalar. Sisteme yük mü bindiriyorlar? Yıllardır hesap yapılıyor. Yaşlılar karlı mı, zararlı mı? Önce insanları sürünme yaşına gelecek kadar ömürlerini uzattılar. Uzun yaşam endüstrisi kurdular. Bakımevleri, sağlık merkezleriyle, ilaçları, vitaminleriyle, bakıcılara sağladığı istihdamla kar ettiler. Sonra doyum noktasına ulaştılar. Yaşlılar kardan çok zarar getirmeye başladı. Tekrar hesap kitap tutuldu.Bu zarardan nasıl kurtulunacak?
Yaşlı nüfus azaltılıp, genç nüfus nasıl arttırılacak? Laboratuvarda biyolojik silah üretsen sadece yaşlıları öldüreceğinin garantisi yok. Dan Brown Cehennem romanında İtalya'da geçen bir kurgu yapmıştı. Nüfusu azaltacak biyolojik silahı yaymak isteyen ve bunu engellemeye çalışan ekiplerin temsilcisi mücadele ediyordu. Roman bugün yazılsa ,herhalde tam da böyle bir kurguyla yazılırdı.
Bugünun gerçeğine döndüğümüzde yaşlıları azaltacak bir formül bulunamamıştı. Ne yapmalı, nasıl etmeli derken imdada Coronavirus yetişti. Yaşlıları ve kronik hastaları öldüren virus. Laboratuvarda üretilemeyen doğada bulundu. İnsanların ömürlerini iskeletleri kalana kadar uzatan endüstri tam da zarar yazarken, covit 19 ortaya çıktı.
Yanlış anlaşılmak istemem. Bu virusun laborotuvarda üretildiği fikrinde hiç değilim. Tam tersine bu virusun insanlara büyük bir ders vermek istercesine doğanın insan şiddetine karşı tepkisi olduğu kanaatindetim.
DOĞANIN VERDİĞİ DERS ANLAŞILDI MI ? HAYIR
Hiç bir ülkenin ders aldığını görmüyoruz.
"Hayvanların doğal ortamını işgal etmeyelim, bitkilerin genetiğiyle oynamayalım, atmosferin oksijenini gazlarla zehirlemeyelim, tarım alanlarını savaş alanlarına çevirmeyelim yoksa bu virus gider, yenisi gelir, insanın doğanın tek hakimi olmadığı bir kere daha ispatlandı."
tespitini yapan bir lider var mı?
Ekonomik ve toplumsal yapısını bu tespit üzerine yeniden düzenleyeceğini açıklayan bir ülke var mı şu anda? Yok.
AYNI KAFA , AYNI MAŞA
Dünya liderleri sanki bu virusu altetmiş gibi eski düzene bir an önce nasıl döneriz derdinde. Üstelik bu virusu yenseler bile daha güçlü bir virusun geleceğini öngörebiliyorlarken.
Korona dünyayı para, silah, petrol ekseninde yönetenlere hiç bir ders veremedi. Hatta yüzbinlerce yaşlıyı öldürerek işlerine bile yaradı.
GELSİN GENÇLER , YAŞASIN ASLANLAR
Korona virusunun gençleri öldürmediği tespit edildi. Gençlerin yüzde ellisi virusu taşısa bile hastalığa dair bir belirti göstermiyor, yüzde 30' u hafif bir belirti gösteriyor. Bu gençler ölmüyor, virusu yaşlılara ve kronik hastalara yayma potansiyeli taşıyor. Kapitalist sistemin yöneticileri sanırım için için çok memnun oluyor. Daha çok sayıda yaşlıdan ve kronik hastadan kurtulacaklar.
AÇIN EKONOMİNİN VANALARINI AÇIN , GELSİN GENÇLER, ELVEDA YAŞLILAR!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çiğdem Anad Arşivi