Oligarklar yatlarını Türkiye’ye park etti

Oligarklar yatlarını Türkiye’ye park etti
Britanya’nın çok satan tabloidlerinden Daily Mail, Batı yaptırımlarından kaçan Rus oligarklarına ait en az 11 yatın Türkiye’de olduğunu belirtti. Daily Mail’in haberine göre bu 11 yattan dördü Chelsea’nin eski sahibi olan...

Britanya’nın çok satan tabloidlerinden Daily Mail, Batı yaptırımlarından kaçan Rus oligarklarına ait en az 11 yatın Türkiye’de olduğunu belirtti. Daily Mail’in haberine göre bu 11 yattan dördü Chelsea’nin eski sahibi olan Roman Abramovich’a ait.

Haberde Garcon adlı 17 milyon sterlin değerinde yatın konum verisi kapalı bir biçimde Göcek Azure Marina’da, 32 milyon sterlin değerinde Halo’nun yine Göcek’te, 430 milyon değerindeki My Solaris’in de Bodrum’da olduğunun tespit edildiği bildirildi. Abramovich’e ait olan bir başka yat Eclipse’in de geçen hafta Göcek açıklarında görüldüğü ifade edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın oligarklardan Dmitry Kamenshchik’in 135 metrelik 339 milyon sterlin değerindeki süper yat Flying Fox’un da Göcek’te bulunduğu ifade edildi. Daily Mail, “Recep Tayyip Erdoğan rejiminin Rusya’ya yakın olması bu duruma yardımcı oluyor” değerlendirmesinde bulundu.