Oligarkların tipik örneği

Oligarkların tipik örneği
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuştu. Kılıçdaroğlu, Ethem Sancak’ın Rus televizyonuna verdiği mülakatta sarf ettiği “NATO urdur”, “Ukrayna’ya SİHA’ları bunun için satmadık”...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuştu. Kılıçdaroğlu, Ethem Sancak’ın Rus televizyonuna verdiği mülakatta sarf ettiği “NATO urdur”, “Ukrayna’ya SİHA’ları bunun için satmadık” sözlerini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Bu ihale sistemiyle Erdoğan da tıpkı Putin gibi tek adam olarak oligarklarını yarattı. Oligarkların tipik örneği Ethem Sancak’tır. Son olarak Moskova’da yaptığı açıklama da bunu gösteriyor zaten. Ethem Sancak, sırf zenginliğine zenginlik katmak için, sırf para için, kişisel hırsı için Erdoğan’ı ikna edip Türkiye’nin tank üretmesini engelleyen kişidir. Rusya’ya gitmiş ve ileri geri konuşarak Erdoğan’ın oligarkı olduğunu göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet partisinin yayınladığı ortak metinde 1921 Anayasası’na atıf yapılırken, 1961 Anayasası’na atıfta bulunulmamasına yönelik eleştirilere de “Kimse öküz altında buzağı aramasın” yanıtını verdi. CHP lideri, “Laiklik ilkesinin olmadığı eleştirisini yapanlar metni okumadan hemen eleştiriye yönelenlerdir” dedi.