Olmayan mehter takımı ile insan kaçakçılığı

Olmayan mehter takımı ile insan kaçakçılığı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, MHP’li Adana Karataş Belediyesi’nin olmayan mehter takımı ve dans grubundan göstererek yurt dışına gri pasaportla 30 kişi gönderdiğini,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, MHP’li Adana Karataş Belediyesi’nin olmayan mehter takımı ve dans grubundan göstererek yurt dışına gri pasaportla 30 kişi gönderdiğini, bunlardan 20’sinin ise geri dönmediğini söyledi.


Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Anlaşılan ‘Avrupa’ya vizesiz seyahat’ sözünü sadece kendilerine uygulamışlar.” ifadesini kullandı. Ağbaba, İçişleri Bakanlığı Müfettişi Nail Atay’ın belediye meclisi üyesi bir isme ifade istemiyle yazdığı yazıyı da paylaştı.
GELMEDİLERSE BENİM SORUNUM DEĞİL
Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, iddialara ilişkin “Devamlı gidip gelmişler. Sonuncusunda gelmedilerse benim sorunum değil ki” dedi. Olayı örtbas etmediklerini, organizasyonu yapan şirket hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Topuz, şirketin başka belediyeler ile de aynı organizasyonu yaptığını belirtti.