Ölsün istiyorlar

Ölsün istiyorlar
Bidebunuizle yayınında Montrö açıklaması yayınlayan emekli amirallerin gözaltına alınmasını değerlendiren Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “İleri demokrasiye gidecektik ancak hukuk devletini de kaybetme noktasına geldik” dedi....

Bidebunuizle yayınında Montrö açıklaması yayınlayan emekli amirallerin gözaltına alınmasını değerlendiren Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “İleri demokrasiye gidecektik ancak hukuk devletini de kaybetme noktasına geldik” dedi. Yavuz, amirallerle ilgili yürüyen hukuki sürecin hukuk normlarına uygun olmadığını, iktidarın açıklamayı koz olarak kullandığını belirtti.
Yavuz, bir tekkede sarıklı fotoğrafları basına yansıyan Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili de, “Emekli amirallerin açıklaması kadar sarıklı amiral ciddiye alınıp TSK tarafından gereği yapılsaydı belki de amirallerin açıklaması büyükelçiler gibi sadece Montrö’yle sınırlı kalacaktı” dedi.
Gözaltındaki amirallerden birinin eşiyle görüştüğünü aktaran Yavuz, “Eşi bana, ‘Salgın ortamında uygun koşullarda da tutmuyorlar. Ölsün istiyorlar’ dedi. Tüylerim diken diken oldu. Bu yaşta insanları bu koşullarda… Bu insanlar Endonezya’dan, Avusturalya’dan, Hollanda’dan, Almanya’dan koşa koşa geldiler. Suçlandıklarını bile bile. Lütfen kimse vicdanını kaybetmesin. Çünkü geriye bir tek vicdan kalıyor” dedi.