Ölü sayısı 141’e yükseldi: Köprünün güvenlik sertifikası yokmuş

Ölü sayısı 141’e yükseldi: Köprünün güvenlik sertifikası yokmuş
Hindistan’da 141 kişiye mezar olan Gujarat eyaletinde bulunan yaya köprüsünün güvenlik sertifikası olmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak 9 kişi tutuklandı.Morbi kentinde bulunan köprü, bir özel şirketin (Oreva) yedi...

Hindistan’da 141 kişiye mezar olan Gujarat eyaletinde bulunan yaya köprüsünün güvenlik sertifikası olmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak 9 kişi tutuklandı.

Morbi kentinde bulunan köprü, bir özel şirketin (Oreva) yedi ay süren bakım ve onarım çalışmaları sonrasında yaklaşık bir hafta önce yeniden açılmıştı.

BBC Guceratça Servisi’ne konuşan bir polis yetkilisi, olayla ilgili sekiz kişinin ifadesinin alındığını söyledi. Kent yetkilileri, onarımın ardından köprüye sertifika verilmediğini açıkladı.

Şirket sözcüsü ise olay öncesinde köprünün orta kısmında çok sayıda insan bulunduğu ve bazılarının köprüyü sallamaya çalıştığını söyledi.

Yetkililer, Divali Festivali’nin son günü kutlamalarda 500’e yakın kişinin asma köprüde bulunduğunu ve köprüyü tutan kablolardan birinin koptuğunu kaydetti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, trajediden büyük üzüntü duyduğunu belirtti ve eyalet seçimleri için bugün Gujarat’a yapacağı ziyarette Morbi’ye de gideceğini söyledi. Hindistan lideri, yakınlarını kaybedenlere ve yaralananlara tazminat ödeneceğini açıkladı.

Maçu Nehri üzerindeki Morbi kentindeki asma köprünün çöküş nedeni henüz belirlenemedi. Sosyal medyada paylaşılan videolarda çevredekilerin nehre düşen kişileri kurtarmaya çalıştığı görülüyor.

Bir diğer videoda da bazı kişilerin köprünün sağlam kalan ağlarına tutunarak yukarı çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Bölgeye komşu kentlerden de ilkyardım görevlileri gönderildi.