Ölüm hendekleri uzaydan da görüntülendi

Ölüm hendekleri uzaydan da görüntülendi
Uydu görüntüleri, Ukrayna’nın Buça kentinde Rus birliklerinin geri çekildiği bölgelerde sivillere ait toplu mezarların bulunduğu 14 metrelik hendeği ortaya çıkardı.Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir  Zelenski’nin sözcüsü...

Uydu görüntüleri, Ukrayna’nın Buça kentinde Rus birliklerinin geri çekildiği bölgelerde sivillere ait toplu mezarların bulunduğu 14 metrelik hendeği ortaya çıkardı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir  Zelenski’nin sözcüsü Sergey Nikiforov, toplu mezarların “saf vahşeti”ni kınayarak, “Sivillerle dolu toplu mezarlar bulduk. Elleri ve ayakları bağlı, başlarının arkasında kurşun delikleri olan insanlar bulduk. Açıkça sivillerdi ve idam edildiler. Sanki biri suçlarını saklamaya çalışıyormuş gibi yarı yanmış cesetler bulduk, ama aslında bunu düzgün bir şekilde yapmak için yeterli zamanları yoktu” açıklamasını yaptı.

ABD’li teknoloji şirketi Maxar’dan alınan görüntüler, ilk toplu mezar kazılarının 10 Mart’ta St. Andrew Kilisesi ve Pyervozvannoho All Saints arazisinde yapıldığını gösterdi. Şirketten yapılan açıklamada, 31 Mart’ta çekilen uydu görüntülerinin, kilisenin yakınındaki bölgenin güneybatı kesiminde yaklaşık 14 metre uzunluğunda bir hendekle birlikte mezar yerini gösterdiği belirtildi.