‘Ölüm orucundaki avukatlar konuşmakta zorlanıyorlar’

‘Ölüm orucundaki avukatlar konuşmakta zorlanıyorlar’
“Adil yargılanma” talebiyle başlattıkları ölüm orucunu sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sağlık durumlarının kötü olduğunu söyleyen avukat Didem Baydar Ünsal, her iki ismin de konuşmakta zorlandığını...

“Adil yargılanma” talebiyle başlattıkları ölüm orucunu sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sağlık durumlarının kötü olduğunu söyleyen avukat Didem Baydar Ünsal, her iki ismin de konuşmakta zorlandığını ifade etti.
Eşi Aytaç Ünsal’ın ağzında yaraların çıktığını ve 4 ay içinde 79 kilodan 61 kiloya düştüğünü söyleyen Ünsal, Timtik’in ise 43 kiloya düştüğünü belirtti. Ünsal, Timtik için, “Maskeyi çıkardığında yüzünün de bedeni kadar incecik kaldığını gördüm. Önceki haline göre çok zayıf duruyordu. Yavaş konuşuyor ve hareket ediyordu. Ağzındaki yaralar onu zorluyor gibiydi” dedi.
Ölüm orucundakilerin su, şeker ve tuz dışında bir şey tüketmediğini söyleyen Ünsal, “İdare sadece tuz konusunda değil şekerleme ve boyunluk konusunda da sıkıntı çıkarıyor. Refakatçileri kantinden ücreti karşılığında kaya tuzu talep ettiler. İdare kaya tuzu, şekerleme ve boyunluk gibi basit karşılanabilir talepleri karşılanmamaktadır” dedi.