‘Olur böyle şeyler’ dedi, özür bile dilemedi

‘Olur böyle şeyler’ dedi, özür bile dilemedi
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yaşanan kavgada, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruk attığı İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldı.Kalp...

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yaşanan kavgada, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruk attığı İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Kalp pili olan ve aldığı darbenin ardından kalp spazmı geçiren Örs’e hastanede elektroşokla müdahale edilerek hayata döndürüldüğü belirtildi. Hayati tehlikesi süren Örs’ün geceyi yoğun bakımda geçireceği bildirildi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında, önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı. Ardından İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti milletvekilleriyle tartışma yaşadı.

Daha sonra AK Partili İdare Amiri Alpay Özalan kürsüye yürüdü. İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Özalan’ı engellemeye çalışırken AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Örs’ün alnına vurdu.

Kavga üzerine birleşime ara verilirken, Örs’ün alnında kızarıklık ve şişlik oluştuğu belirtildi. Başına aldığı darbe sonrasında kalp spazmı geçirdiği belirtilen Örs, hemen hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. Ritim bozukluğu nedeniyle Örs’e elektroşok cihazıyla müdahale edilerek, hayata döndürüldüğü açıklandı.


HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
İYİ Parti milletvekilleri Örs’ü hastanede ziyaret edip, açıklama yaparak, durumuna ilişkin bilgi verdi.

Doktor olan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, aldığı yumruk darbesi sonrasında Örs’ün durumun iyi olmadığını gözlemlediklerini ve önce revire götürdüklerini belirterek, EKG’de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin bozulduğunu gördüklerini söyledi.

Cesur, bunun üzerine Örs’ü Güven Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi, “Yapılan müdahale, kalbin geri döndürülmesi, kalp ritminin yeniden geri döndürülmesi olarak bilinen kardiyo şok tedavisidir. Buna olumlu cevap verdi ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda” dedi.

MİLLETİN CELLATLIĞINA SOYUNMAK
Örs’ün hastaneye kaldırılmasının ardından açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Örs’e yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Genel Kurul’daki tartışmada, Örs’ün çıkan tartışmayı yatıştırmak için devreye girdiğini belirten Zorlu, “AK Partili milletvekili saldırıyor. Hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletvekilliği filan değil. Düpedüz milletin cellatlığına soyunmaktır” dedi.


BELKİ DE KAYBETMİŞ OLACAKTIK
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Örs’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaretinin ardından; “Saldıran milletvekili; özel olarak başka bir noktadan Hüseyin Örs’ü hedef alarak gelip, direkt Hüseyin Örs’ün gözüne, yüzüne açık bir fiziki, yumruklu saldırı gerçekleştiriyor. Bu bir arbedede yaşanmış kaza değil, arbede sonucu Hüseyin Bey burada değil. Bana söylenen, beş dakika geç gelse buraya, sayın milletvekilimizi, Allah esirgesin, belki de kaybetmiş olacaktık, doktorların söylediği şekliyle söylüyorum” dedi.


AKŞENER HASTANEDE
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Örs’ü hastanede ziyaret etti. Akşener, “Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” dedi.


AK PARTİLİ ELİTAŞ ZİYARET ETTİ
Olayın ardından akşam saatlerinde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Hüseyin Örs’ü, gözlem altında tutulduğu hastanede ziyaret etti.

Elitaş, milletvekilleri arasında karşılıklı atışmalar olabileceği ancak fiziki bir saldırıya dönüşmemesi gerektiğini söyledi. Örs’e geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Elitaş, yoğun bakımda olduğu için görüşme imkanı olmadığını, ancak durumunun iyi olduğu bilgisi aldıklarını söyledi.

SEÇİM ORTAMIYLA İLGİLİ KAYGI DUYMALIYIZ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu de Örs’ü hastanede ziyaret etti. Davutoğlu, “TBMM hem milletin en yüce makamıdır hem de siyasetin kültürünün, nezaketinin yansıması gereken bir mekandır. Burada bile böyle bir şiddet söz konusu oluyorsa hepimizin yaklaşan seçim ortamıyla ilgili hem kaygı duyması hem de basiretle bu şiddet ortamının ortadan kalkması için çaba sarf etmesi lazım” açıklamasını yaptı.

Çok sayıda siyasi parti lideri ve milletvekili de saldırıya sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi.

IŞIK’A ÇIKARMA CEZASI VERİLDİ
TBMM Genel Kurulu’nda, Örs’e yumruk atan AK Partili Işık’a ceza verildi. Genel Kurul’da yapılan oylamada, Işık’a içtüzük gereği geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verildi.

Kavga sırasındaki sözleri nedeniyle İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a da kınama cezası verildi.

OLUR BÖYLE ŞEYLER
Işık, “Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur” dedi. Diken’e konuşan Işık, “Özür dilemeyeceğim, grubumuz uygun görürse açıklama yapar” diye konuştu.
Işık ayrıca Örs’ün “elektroşokla hayata döndürüldüğünün” doğru olmadığını belirtti.