ÖMER AKGÜN TARİH YAZIYOR

ÖMER AKGÜN TARİH YAZIYOR
Milli atıcı Ömer Akgün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nda kategorisinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olmayı hedefliyor.Olimpiyatların pandemiden dolayı ertelenmesinin...

Milli atıcı Ömer Akgün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nda kategorisinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olmayı hedefliyor.
Olimpiyatların pandemiden dolayı ertelenmesinin daha iyi hazırlanmak için fırsat olduğunu belirten Ömer Akgün, şunları söyledi:
"Bu iyi oldu. Daha iyi bir hazırlık süremiz olacak. Bir yıl daha fazla hazırlanabileceğiz. Atıcılık tarihinde Türkiye'den havalı tüfek erkekler kategorisinde olimpiyatlar için kota alan yoktu. Ben bir ilki başardım. İnşallah bir ilki de başararak olimpiyatlarda madalya alacağım."
Yarışmalarda derece yaptığında Türk bayrağının İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesinden büyük gurur duyduğunu vurgulayan Akgün, "O duygu anlatılamaz. Tüylerim diken diken oluyor. Kelimelerle sığdıramam, o kadar güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.
Akgün, silahına taktığı etiketleri de süs olarak görmediğini, her birinin ayrı bir hikayesi olduğunu ve bunlara baktığında girdiği yarışmaların gözünde canlandığını sözlerine ekledi.