Omicron BA.2’nin yeni semptomları ortaya çıktı

Omicron BA.2’nin yeni semptomları ortaya çıktı
Nefes darlığı, baş ağrısı, sırt ve eklemlerde ağrı ve öksürük gibi semptomları olan koronavirüsün en çok mutasyona uğramış türü olan Omicron BA.2 varyantı ile ilgili endişe verici bir uyarı bilim insanı ve uzmanlardan...

Nefes darlığı, baş ağrısı, sırt ve eklemlerde ağrı ve öksürük gibi semptomları olan koronavirüsün en çok mutasyona uğramış türü olan Omicron BA.2 varyantı ile ilgili endişe verici bir uyarı bilim insanı ve uzmanlardan geldi.

İngiltere’nin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Express’te yer alan haberde, iki yeni semptomun da sıklıkla görülmeye başlandığının altı çizildi. Omicron vakalarında ağırlıklı olarak öksürük, burun akıntısı ve boğaz ağrısı görüldüğüne dikkat çekilirken, son dönemde vertigo veya baş dönmesi semptomlarının arttığı belirtildi. Araştırmada, “Dünyanın farklı bölgelerinde yapılan araştırmalar, baş dönmesinin Covid-19’un ana semptomlarından biri olduğunu gösteriyor. Bu şaşırtıcı değil çünkü viral enfeksiyonda baş dönmesi sıklıkla görülür” denildi.

YÜZDE 2’DE GÖRÜLDÜ
Daily Express’teki haberde, toplam 14 bilimsel makalenin mercek altına alındığı da belirtilirken bu araştırmalarda baş dönmesinin 141 Covid-19 hastasından 3’ünde görüldüğü kayıtlara geçti. Makalede, “Bu da yaklaşık yüzde 2.13’e geliyor. Bu araştırmaların çoğu Çin’de yapıldı” denildi.