Omicron varyantı çok hızlı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 7, 2022 / 12:50

Sağlık Bakanlığı, salgına dair günlük tabloyu açıkladı. Son 24 saatte virüs nedeniyle 156 kişi vefat etti. 418 bin 823 test yapılırken, 68 bin 413 yeni vaka tespit edildi. İyileşenlerin sayısı ise 25 bin 502 oldu. Dün açıklanan vaka sayısı, salgındaki en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Günlük vakalar önceki gün 66 bin 467 ile rekor seviyeye çıkmıştı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada tedbirlere uyulmasının öneminin arttığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanılmayan restoran ve kafelerde uzun vakit geçirilmemesini istedi. Koca, “Kapalı, havalandırması kısıtlı ortamlarda, maske kullanılmayan restoran ve kafeteryalarda uzun süre kalınmamalı. Katılımın fazla olduğu toplantılar, ev içi kalabalık ve uzun süreli buluşmalar, eğlence mekânları bulaşmayı artırmaktadır. Tedbirlerin önemi fazlasıyla artmış durumda” dedi.

‘DAHA FAZLA İNSAN HASTALANACAK’
Koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayıldığını belirten Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, bu sebeple daha fazla insanın hastalanacağını belirtti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top