Siyasi yasak yorumu: Her şey mümkün

Siyasi yasak yorumu: Her şey mümkün
CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, Konya'da bir araya geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.İmamoğlu, "Bizim planımız belli 2023’te iktidar olmak, bu kötülükten kurtulmak. Onun için...

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, Konya'da bir araya geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, "Bizim planımız belli 2023’te iktidar olmak, bu kötülükten kurtulmak. Onun için mücadelenin şeklini de biliyoruz, milletimizle kucaklaşmak. Hep birlikte millet ayağa kalkacak, göreceksiniz, 10 milyonlarca fark yiyecekler" diye konuştu.

Mahkemenin hakkında verdiği 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını "çok acımasız, çok vicdan yoksunu bir ceza... uzun yıllar bir bireyi siyasi yasaklı kılacak, hatta içinde hapis olan bir ceza" olarak değerlendiren İmamoğlu, şunları söyledi:

"En başta sayın Cumhurbaşkanı, kendisinden beklenen hiçbir sözü söylemedi. Vatandaşımızın vicdanında bu karar bir mahkeme kararı değildir, siyasi bir karardır. Siyasi baskıyla verilmiş bir karardır."

ALLAH SANA CUMHURBAŞKANI OLMAYI NASİP ETSİN

İBB BaşkanıEkrem İmamoğlu, CHP'li belediye başkanlarıyla birlikte ziyaret ettiği Konya'da yoğun ilgiyle karşılaştı. Mevlana Türbesi'ni ziyaretinin ardından İmamoğlu'nu çıkışta karşılayan vatandaşların, "Allah sana Cumhurbaşkanı olmayı nasip etsin" sözleri dikkati çekti.

İmamoğlu, kendisine "Başınızdaki sıkıntıyı inşallah bir an evvel defedersiniz" diyen esnafa "Usulsüz bir süreç işletiyor. Burada amaç, üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bir tek bilmedikleri şey var; biz dövülecek bağcı değiliz, çünkü her işimizi şeffaf yapıyoruz." yanıtını verdi.