“Ön Tanılı Vaka Sayısı 600 Bin”

“Ön Tanılı Vaka Sayısı 600 Bin”
Türk Tabipleri Birliği Kovid-19 İzleme Grubu üyesi Prof. Kayıhan Pala, “Sağlık Bakanlığı kayıtlarında da ön tanıya girmiş vaka sayısının 600 binin üzerinde olduğuna ilişkin bilgilerimiz var” dedi.Testi pozitif gelmeyenlerin...

Türk Tabipleri Birliği Kovid-19 İzleme Grubu üyesi Prof. Kayıhan Pala, “Sağlık Bakanlığı kayıtlarında da ön tanıya girmiş vaka sayısının 600 binin üzerinde olduğuna ilişkin bilgilerimiz var” dedi.
Testi pozitif gelmeyenlerin oranının pozitiflerle kıyaslandığında 3-4 kat daha fazla olabileceğini aktaran Pala, “Ege Üniversitesi Rektörü bir döküm sundu. Kovid-19 yakınmalarıyla başvuranlar içinden doktorların hastaneye yatırdıklarından alınan örneklerde PCR testinin pozitif gelme oranını yüzde 26 olarak açıkladı. Bu, şu demektir; her bildirilen bir vakaya karşı bildirilmeyen ama kliniği Kovid-19’a uygun üç vaka daha var. Dolayısıyla 120 binlerde olan vakaların kabaca 450-500 bin civarında olduğunu söylemek yerinde olur. Zaten Sağlık Bakanlığı kayıtlarında da olası, kuşkulu vaka sayısının, ön tanıya girmiş vaka sayısının 600 binin üzerinde olduğuna ilişkin bilgilerimiz var” diye konuştu.