ÖNCE TEDBİR SONRA ALLAH’IN TAKDİRİ

ÖNCE TEDBİR SONRA ALLAH’IN TAKDİRİ
Amasra’da maden faciası nedeniyle Erzurum mitingini iptal eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kaza bölgesinde konuştu, tedbir ve denetimin önemine dikkat çekti. Babacan’a göre ihmal içinde bulunanlarla denetleyenler ve soruşturanların...

Amasra’da maden faciası nedeniyle Erzurum mitingini iptal eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kaza bölgesinde konuştu, tedbir ve denetimin önemine dikkat çekti. Babacan’a göre ihmal içinde bulunanlarla denetleyenler ve soruşturanların aynı tarafta olması adaletli bir sonuç getirmez. Babacan bunun için Meclis’in devreye girmesini istedi.

Tedbir ve denetimin önemine değinen Babacan, bundan sonraki süreçte denetimin bağımsız ve tarafsız olmasının önemini vurguladı. DEVA Partisi lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın facianın yaşandığı Amasra’daki konuşmasında sarf ettiği, “Biz kader planına inanmış insanlarız” sözlerini de eleştirdi, “Evet biz kadere inanırız ama önce tedbir sonra Allah’ın takdiri. İhmal edip kadere yükleyemeyiz. Elbette Allah’ın takdiri en büyüktür, kadere hepimiz inanırız ama tedbir almamak hata olur. Artık toplum olarak bunlara itiraz etme zamanı geldi. Bunu da bağımsız ve tarafsız bir denetimle sağlayabiliriz” dedi.