Öncelik sosyal medya mı?

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 23, 2022 / 07:56

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangını ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına ilişkin “Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanları devreye girdi” dedi.

Soylu şu ifadeleri kullandı:
“Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanları devreye girdi. İnsanlar geceden itibaren burada uyumuyorlar ve herkes bir tek ağacın kurtarılması için çaba sarf ediyor. Onlarca helikopter, uçaklar ve yerden arazözler bir büyük mücadele ortaya koymaya çalışıyorlar. Bundan ne anlıyorlar, ne keyif alıyorlar bilmiyorum. Bundan keyif alanların akli dengelerinin kayıp olduğu çok net bir şekilde ortadadır. Bir histeri nöbetine tutulmuş durumdalar. Bundan bir an önce kurtulmalarını diliyoruz.”

Soylu, “Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm dezenformasyonlarla ve tüm yalan haberlerle alakalı ciddi bir şekilde tespitlerini yaptığını” ifade etti.

EGM: PAYLAŞIMLARA İŞLEM BAŞLATILDI
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını ile ilgili paylaşımlara işlem başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medyada suç unsuru içerikli paylaşımda bulunan hesapların tespit edilerek işlemlere başlanıldığının duyurulduğu açıklamada şöyle denildi:
“Yangına müdahale edilmediği, otellere alan açmak için çıkarıldığı ve sabotaj söylemlerinin dolaşıma sokularak dezenformasyon faaliyetlerinin yürütülmeye çalışıldığı, kamuoyu üzerinde panik ve güvensizlik oluşturabilecek söylemlerin bilgisayarlar tarafından yönetilen bot/proje hesaplar aracılığıyla yayıldığı görülmüştür”
Açıklamada yangınla ilgili yaygın olarak kullanılan etiketlerle kaç paylaşım yapıldığı paylaşıldı ve yapılan paylaşımların yüzde 50’den fazlasının bot hesaplar aracılığıyla yapıldığı belirtildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top