Önerisi tepki çekti, ‘Yanlış konuştum’ dedi

Önerisi tepki çekti,  ‘Yanlış konuştum’ dedi
Korona tedbirlerinin kaldırılmasını konuşan ABD’de, doktor Mehmet Öz’ün normalleşmeye okullarla başlanabileceğini söylemesi tartışma yarattı. Öz, “okullar açılsa bile çocuk ölümlerinin teorik olarak toplam ölüm oranının...

Korona tedbirlerinin kaldırılmasını konuşan ABD’de, doktor Mehmet Öz’ün normalleşmeye okullarla başlanabileceğini söylemesi tartışma yarattı. Öz, “okullar açılsa bile çocuk ölümlerinin teorik olarak toplam ölüm oranının sadece yüzde 2 ila 3’ünü oluşturacağını” söyledi. Doktor sözleri tepki çekince özür diledi.
Söz konusu tartışma Öz’ün, ABD’nin nasıl normalleşmeye başlayacağına dair sözleriyle başladı. Öz tıp dergisi Lancet’te yayımlanan bir araştırmaya atıfta bulunarak “Kısa süre önce Lancet dergisinde, okulların açılmasının bize maliyetinin, toplam ölüm oranının sadece yüzde 2 ila 3’ü olabileceğini savunan güzel bir makale okudum. Her bir çocuğu güvenli bir şekilde eğitim aldıkları, beslendikleri, yaşamlarının tadını çıkardıkları okullarına geri döndürmek, bazılarının üzerinde düşünebileceği bir takas olabilir” ifadelerini kullandı.
“YANLIŞ KONUŞTUM”
Bu sözleri sosyal medyada ‘çocukların ölmesinde sakınca görmediği’ şeklinde yorumlanınca, Öz de Twitter hesabından bir video yayınlayarak “Yanlış konuştum” dedi.