Online sinema fırsatı

Online sinema fırsatı
İstanbul Modern Sinema, yeni yılın ilk programını kısalara ayırıyor. Türkiye ve dünyadan 27 kısa filmin izleyiciyle buluşacağı Gelecek Kısa programı, 21-31 Ocak tarihlerinde ücretsiz ve çevrimiçi gösteriliyor.Toplamda 27...

İstanbul Modern Sinema, yeni yılın ilk programını kısalara ayırıyor. Türkiye ve dünyadan 27 kısa filmin izleyiciyle buluşacağı Gelecek Kısa programı, 21-31 Ocak tarihlerinde ücretsiz ve çevrimiçi gösteriliyor.
Toplamda 27 kısa filmin gösterileceği Gelecek Kısa adlı program iki seçkiden oluşuyor. “Biz de Varız!” programının devamı niteliğinde olan seçkinin ilkinde geçen sene Türkiye’de çekilmiş 19 kısa film yer alıyor. 21-27 Ocak tarihlerinde gösterilecek seçkide yer alan kısa filmler arasında Mamaville, Ahtapot, Lal, Disonans bulunuyor. İkinci seçki ise 2020 yılında Akademi Ödülleri’nde animasyon ve canlı çekim dallarında Oscar’a aday olan 8 kısa filmden oluşuyor. 28 Ocak-31 Ocak arası yayınlanacak Oscar’ın kısaları arasında ödül sahibi Komşuların Penceresi filmi yer alıyor.