Onur Gencer, Poyraz’ın kız kardeşine hakaret etti

Onur Gencer, Poyraz’ın kız kardeşine hakaret etti
HDP’nin İzmir İl Başkanlığı’na yapılan saldırıda öldürülen Deniz Poyraz davasının ilk duruşmasında sanık ve izleyiciler arasında yaşayan gerilimin ardından ara veren mahkeme heyeti, daha sonra duruşmayı 24 Ocak’a...

HDP’nin İzmir İl Başkanlığı’na yapılan saldırıda öldürülen Deniz Poyraz davasının ilk duruşmasında sanık ve izleyiciler arasında yaşayan gerilimin ardından ara veren mahkeme heyeti, daha sonra duruşmayı 24 Ocak’a erteledi. Böylece müdahillik talepleri ve sanığın savunmasının alınması da 24 Ocak’a kaldı.

Karara tepki gösteren avukatlar, mahkeme heyetini tarafsız olmamakla suçladı.

17 Haziran’da HDP İzmir İl Başkanlığı binasında silahlı saldırı düzenlenmişti. 27 yaşındaki saldırgan Onur Gencer, ailesi HDP çalışanı olan Deniz Poyraz’ı vurarak öldürdü. Gencer’in yargılandığı davanın ilk duruşması dün İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gencer, “İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme, tasarlayarak öldürme, siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” suçlarından yargılanıyor.

Mahkeme salonu değişikliği nedeniyle duruşma iki saat gecikmeyle başladı. Salonda hazır bulunan sanık Onur Gencer’in tuvalete gitmek üzere dışarıya çıkarıldığı sırada Deniz Poyraz’ın ailesinin önünden geçmesi ve akrabalarına güldüğü iddiası üzerine mahkeme salonunda gerginlik yaşandı. Salonda yer değişikliği yapıldı, görevli polislerin değiştirilmesi talep edildi.

Gencer, Deniz Poyraz’ın kız kardeşi Ayşe Poyraz’a hakaret etti. Dil çıkararak sataşan ve tepkilere hakaretle karşılık veren Gencer’e salondakiler tepki gösterdi.

Buldan'a soruşturma

İzmir başsavcılığı, görülen dava duruşması sırasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın mahkeme heyetine itirazları nedeniyle soruşturma başlatıldığını bildirdi.