Onur Şener cinayeti davası: ‘Sanatçı değil şarkıcı’ savunması

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 26, 2023 / 11:16

Ankara’da müzisyen Onur Şener’in öldürülmesi ile ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katılma talebinde bulunması üzerine sanık avukatları, Onur Şener’in sanatçı değil şarkıcı olduğunu söyleyerek talebin reddedilmesini istedi.

Onur Şener’in 2 Ekim’de Ankara’da sahne aldığı eğlence mekânında öldürülmesi ile ilgili olarak üçü tutuklu beş kişinin “Canavarca hisle öldürme” suçuyla yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

BAKANLIĞIN TALEBİ REDDEDİLDİ
Anka’nın haberine göre, duruşmada Kültür ve Turizm Bakanlığı davaya müdahillik talebinde bulundu. Sanık avukatları, “Onur Şener, sanatçı değil şarkıcıdır” diyerek bakanlığın katılma talebinin reddini istedi. Mahkeme heyeti, bakanlığın katılma talebini reddetti.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ
Duruşmaya, tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erberk de katılarak savunma yaptı. Sanıklar, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediklerini vurguladı.

‘BİR İNSANI YOK ETTİNİZ, KOPARDINIZ YAVRUSUNDAN’
Tanık sıfatıyla konuşan Onur Şener’in nişanlısı Pelin Tolunay, ”Sanıkların hepsi Onur’a vuruyordu” derken, anne Leyla Şener tarifsiz bir acı içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Oğlumu benden koparan bu canilere ‘insan’ diyemiyorum. O kadar masum anlatıyorlar ki; ‘bir insanı yok ettiniz, kopardınız yavrusundan. ‘Ben oğlumu tanırım, herkese yardım eden yüce gönüllü biriydi. Size ‘gidin program bitti’ denmiş, neden zorladınız? Gereken cezayı görsünler.”

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, sanıklar İlker Karakaş, Semih Soyalp ve Ali Gündüz’ün tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar Jale Erberk ve Gözde Gündüz’ün imza atma şeklinde adli kontrollerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Mart’a erteledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top