Onur ve gurur olsa istifa eder

Onur ve gurur olsa istifa eder
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla açılan yeni davayla ilgili açıklama yaptı. Torun,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla açılan yeni davayla ilgili açıklama yaptı. Torun, Beylikdüzü Belediyesi’nde yaşanan olayın Sayıştay denetiminden geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Aklanmış. Herhangi bir problem olmadığı da belgelenmiş. Nereden bir şey uydururum diye uğraşıyorlar. Biliyorsunuz, özel bir müfettiş görevlendirilmişti, AK Parti milletvekili adayı. Sürekli karıştırarak ‘Acaba buradan bir kumpas kurabilir miyiz?’, bunun çabası içindeler. Vatandaşın memnuniyeti arttıkça, İstanbul’un güveni artıkça, onlar da ‘Acaba ne yapabiliriz’ diye geçmişin defterlerini karıştırıyorlar."

Torun, “CHP’li belediyelerin hizmetleri İstanbul seçimlerinden sonra çok ağlayan, gözyaşı döken Süleyman Soylu’yu rahatsız ediyor. Haliyle İçişleri Bakanlığı'nda kurduğu birimle de sürekli belediyelerimize kumpas kurmakla meşgul" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bu koltuğa yakışmayan bir İçişleri Bakanı. Cumhuriyet tarihinin en yüz kızartıcı İçişleri Bakanı. Yaptığı bu uygulamalar elbette bir gün yargı karşısında değerlendirilecek. Onda gerçekten biraz onur ve gurur olsa istifa ederdi, ayrılırdı" diyerek istifa çağrısı yaptı.