Onur yürüyüşü inadı, kafelerde yürüyüşçü avı

Onur yürüyüşü inadı, kafelerde yürüyüşçü avı
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Onur Yürüyüşü İstanbul’u gerdi. Valilik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tavizsiz davrandı. Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıkları yürüyüşü yasakladı, Taksim’e çıkan bütün yollar kapatıldı,...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Onur Yürüyüşü İstanbul’u gerdi. Valilik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tavizsiz davrandı. Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıkları yürüyüşü yasakladı, Taksim’e çıkan bütün yollar kapatıldı, ulaştırma araçları durduruldu. Dün saat 17.00'de başlayacak olan Onur Yürüyüşü öncesi Taksim çevresi polis ablukasına alındı.

Çağrıya uyarak yürüyüş için Taksim ve Cihangir’e gelenler kafelerde otururken gözaltına alındı. Kalabalık şekilde sokaklarda dolaşan polisler yürüyüşe geldiğinden şüphelendiği herkesi gerekçe göstermeden gözaltına aldı.


Gözaltı işlemleri ve önlemleri görüntülemek isteyen gazeteciler de polisin hedefindeydi. O görüntüler alınmasın diye bir süre polis kontrolünde tutulan gazetecilerden de gözaltına alınanlar oldu. O isimlerden birisi AFP muhabiri Bülent Kılıç’tı.

Kılıç gazeteci olduğunu söylemesine rağmen kelepçelenerek emniyete götürüldü.