Operasyonun eli kulağında

Operasyonun eli kulağında
Türkiye, Suriye ile ilişkileri normalleştirme mesajları verse de bir yandan da bu ülkeye yönelik kara harekatı hazırlıklarını sürdürüyor. Reuters’a konuşan Türk yetkililer, TSK’nın Suriye’deki YPG hedeflerine yönelik...

Türkiye, Suriye ile ilişkileri normalleştirme mesajları verse de bir yandan da bu ülkeye yönelik kara harekatı hazırlıklarını sürdürüyor. Reuters’a konuşan Türk yetkililer, TSK’nın Suriye’deki YPG hedeflerine yönelik kara operasyonu için hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu, harekât için Cumhurbaşkanının emrinin beklendiğini söyledi.

Reuters haber ajansı, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik kara operasyonu için birkaç gün içinde hazır olacağını belirtti. Üst düzey bir Türk yetkili, İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da düzenlenen bombalı saldırıdan birkaç gün sonra Türkiye destekli Suriyeli muhalif grupların da böyle bir operasyon için hazır hâle geldiğini kaydetti.

ERDOĞAN: KİMSEYE HESAP VERMEYİZ
Kabine toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Edoğan, “Kendi güvenlikleri ve refahları için binlerce kilometre öteden gelip terörist, masum ayrımı yapmadan her yeri yakıp yıkanlar, Türkiye’nin bu hassasiyetine saygı duymak mecburiyetindedir” açıklamasını yaptı. Erdoğan, “Biz vatan topraklarını ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz” ifadesini kullandı. Erdoğan, isim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakârlıklarına tahammül etme durumunda olmadıklarını söyledi.