Ordunun hakkını kim koruyacak

Ordunun hakkını kim koruyacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muhtarlar Buluşması Toplantısı’nda konuştu. Tank Palet fabrikasıyla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Bu fabrika Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi? Bilen var mı? Bir dolar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muhtarlar Buluşması Toplantısı’nda konuştu. Tank Palet fabrikasıyla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Bu fabrika Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi? Bilen var mı? Bir dolar dahi almadılar” dedi.
Kılıçdaroğlu, siyasetin gündemindeki ordu polemiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Genelkurmay’ın ve Diyanet’in siyasete bulaşmaması gerektiğini söyleyerek, “Televizyondaki bir tartışma programı. Olay Tank Palet fabrikası. Değeri 20 milyar dolar. 20 milyar dolarlık bu fabrika ordunun. Bu fabrika Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi? Bilen var mı? Bir dolar dahi almadılar. Kaçınız itiraz etti? ‘Bizim ordumuz’ diyoruz, ‘şehitlerimiz’ diyoruz. Peki ordunun hakkını kim savunacak?” ifadelerini kullandı.

Muhtar buluşmasına MHP’li belediye engel olmaya çalıştı

Kayseri Pınarbaşı ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’de muhtarlarla buluşacağı saate toplantı düzenledi. Toplantıyı kısa mesajla muhtarlara duyuran Belediye, toplantıya gelmeyen muhtarların 2021 yılı taleplerinin dikkate alınmayacağı uyarısı yaptı.