ORGANİZE KÖTÜLÜK

ORGANİZE KÖTÜLÜK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’nde aralarında Gazete Pencere Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan’ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.CHP lideri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’nde aralarında Gazete Pencere Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan’ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ ve cinsel istismarına göz yumulması ile ilgili “Asıl fail kim? Asıl fail, devleti dumura uğratan anlayış ya da yönetim. Açık ifade etmek gerekirse saray… Organize bir kötülükle karşı karşıyayız. İşin bir ucunda yargı var, bir ucunda siyaset var. Siyaset yargıya müdahale ediyor. Siyaset, polise müdahale ediyor. Siyaset, savcıya müdahale ediyor. ‘Karışmayın’ diye. Altı yaşındaki bir çocuğa yönelik, organize bir kötülük. Organize kötülükten, Türkiye’yi çekip çıkarmamız lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu istismara karşı verilen tepkiyi “28 Şubat’a bağlayanlar” ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:
“Bunun 28 Şubat ile ne ilgisi var? Bu anlayışa sığınanlar, toplumu başka bir kilitliyorlar. ‘Bir tecavüz olayını görmeyin’ o anlayışı egemen kılmak istiyorlar. Olayı 28 Şubat’a bağlayanlar, bu işe meşruluk kazandırmak isteyenlerdir, tecavüz olayına meşruluk kazandırmak isteyenlerdir… Bu kadar açık, bu kadar net”

BİZ ASGARİ ÜCRETİN 10 BİN 128 LİRA OLMASINI İSTİYORUZ
CHP lideri asgari ücret ile ilgili de “Asgari ücret dört kişilik bir ailenin aylık geçimini sağlayacak olan bir rakam. Biz, asgari ücretin vergiye tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz. Biz; var olan ücretin, hem büyüme rakamlarını hem de enflasyon rakamlarını içeren seyir içinde, önümüzdeki süreç içinde 10 bin 128 TL olmasını istiyoruz… Bir haksızlığa yol açmaması açısından. Büyümeyi sağlayanlar, alın teri dökenler, rantiye sınıfı değil. Bunlara vermek zorundasınız. TÜRK-İŞ’in bu konuda, açlık sınırını ölçü alarak açıklamasını doğru bulmuyorum. Ne demek? Açlık sınırı ölçü mü alınır, Allah aşkına” dedi.

“ÖNCE HÜKÜMET PROGRAMININ ORTAYA ÇIKMASI LAZIM”
Kılıçdaroğlu Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili de “Cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda önce hükümet programının ortaya çıkması lazım. Cumhurbaşkanı adayını erken belirlersek, o farklı bir şey söyleyebilir, liderler farklı bir şey söyleyebilir. Önce bir görüş birliği sağlamamız lazım” dedi.

KADININ GİYİMİ SİYASETÇİLER TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLMEMELİ
CHP lideri AK Parti ve MHP’nin başörtüsü düzenlemesini de içeren anayasa değişikliği teklifi için, “Metni gördük, hukukçu arkadaşlar gördüler. Benim uzun bir vakit ayırıp bakma şansım da olmadı. Tabii, bu anayasa değişikliğinin anayasa hukuku hocaları tarafından değerlendirilmesi lazım. Ama sonuçta, Türkiye’de eğer böyle bir sorun varsa, sorunun tümüyle çözülmesi gerektiğine inanan birisiyim. Herkesin inancına saygılıyım. Kadının giyiminin kuşamının siyasetçiler tarafından istismar edilmesini doğru bulmuyorum ve bunun bir şekliyle önlenmesi lazım” değerlendirmesini yaptı.