Ormanın 1.5 milyarı nerede

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 10, 2021 / 12:13

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), CHP milletvekili Murat Emir’in Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına 40 milyon TL bütçe ayrıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak açıklama yaptı.
OGM’den yapılan yazılı açıklamada, “Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı yatırım programında helikopter alımı projesine gösterilen 1000 TL ‘İz ödenek’ olup muhasebesel bir terimdir. Projenin halen devam eden bir proje olduğunu göstermek amaçlıdır. Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış olup, yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır” denildi.
OGM, bir diğer paylaşımında Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına “40 milyon TL bütçe ayırıldığı” yönündeki haberlerin “gerçeği yansıtmadığını” öne sürdü. Paylaşımda, “Türkiye çapında destek verdiğimiz amatör takımlara ayırdığımız toplam bütçemiz 15 milyon TL’dir. Dolayısıyla haberde ortaya atılan iddialar gerçeklikten uzaktır” ifadelerine yer verildi.
OGM daha sonra bu paylaşımı sildi.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Twitter’daki paylaşımında OGM’nin bu mesajını sildiğini vurgulayarak, “1.5 milyar TL’lik kaynak nerede? Ormanlar kül olduktan sonra mı harcayacaksınız?” diye sordu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top