Ortak adayda uzlaştılar

Ortak adayda uzlaştılar
Siyasal İletişim Danışmanı Dr. İbrahim Uslu, Bidebunuizle yayınında Millet İttifakı’nın aday tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uslu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adalet Yürüyüşü’nden bu yana...

Siyasal İletişim Danışmanı Dr. İbrahim Uslu, Bidebunuizle yayınında Millet İttifakı’nın aday tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uslu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adalet Yürüyüşü’nden bu yana “tek adam yönetimine” karşı güçlü bir lider profili çizdiğini, bu güçlü lider profiline İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de dahil edilebileceğini söyledi.
Millet İttifakı’nın “gereksiz” bir “Başkan adayı kim olacak?” tartışmasıyla hırpalanmak istemediğini belirten Uslu, Kılıçdaroğlu’nun son günlerde verdiği mülakatlarda da adaylık tartışmasına ve yarışına sıcak bakmadığını hissettirdiğini söyledi. Uslu, Millet İttifakı’nın anlayış birliği içinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Millet İttifakı’nın belirli konularda mutabık kaldığını belirten Uslu, bu maddeleri şöyle sıraladı:
“1. Ortak aday konusunda mutabıklar.

  1. Belirlenecek ortak adayın, ortak bir masada belirlenmesi konusunda mutabıklar. Bu masa seçim takviminin netleşmesinden sonra kurulacak.
  2. ‘Kimse böyle bir tartışma başlatmasın, bu tartışmalara sıcak bakmıyoruz’ mesajını da veriyorlar.”
    Uslu, bundan sonrası için adaylık tartışmasında tansiyonun yavaş yavaş düşeceğini söyledi. Muhalefetin adaylık için bir isim yerine ilkeler üzerinden seçmene seçenek sunduğunu ifade eden Uslu, “Türk tipi başkanlık sisteminin argümanlarına karşı argümanlar ortaya koyarak seçmene seçenek sunuyorlar. Örneğin; Tweet atanın tutuklandığı bir ülke mi? Demokratik, ifade özgürlüğünün egemen olduğu bir ülke mi?” dedi.