Oscar adayları açıklandı

Oscar adayları açıklandı
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2023 Oscar Ödülleri’nin adaylarını açıkladı. 95. Oscar Ödülleri bu yıl 12 Mart’ta Los Angeles’taki Hollywood & Highland’daki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenecek. ABC kanalında...

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2023 Oscar Ödülleri’nin adaylarını açıkladı. 95. Oscar Ödülleri bu yıl 12 Mart’ta Los Angeles’taki Hollywood & Highland’daki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenecek. ABC kanalında canlı olarak yayınlanacak törende 23 kategoride Oscar ödülü dağıtılacak.

11 DALDA ADAY
Adaylıklar arasında en çok dikkat çeken film, tam 11 dalda aday gösterilen Everything Everywhere All At Once oldu. Onu 9’ar adaylıkla The Banshees of Inisherin ve All Quiet on the Western Front izledi.

Tom Cruise’a bir kez daha Oscar şansı verildi. Curise’un hem oynadığı hem de yapımcılıklarından birini üstlendiği Top Gun Maverick filmi tam beş dalda ödüle aday gösterildi.

Önemli kategorilerden biri olan ‘En İyi Film’ dalında Elvis, Avatar: Suyun Yolu ve Top Gun: Maverick filmleri adaylar arasında bulunuyor.

En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Austin Butler, Colin Farrell, Brendan Fraser, Paul Mescal ve Bill Nighy’ın adaylar arasında olduğu açıklanırken ‘En İyi Kadın Oyuncu’ kategorisinde de Cate Blanchett, Ana de Armas, Andrea Riseborough, Michelle Williams ve Michelle Yeoh yer aldı.