Osman Kavala: Gezi davası kararı AİHM’ye hakaret

Osman Kavala: Gezi davası kararı AİHM’ye hakaret
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Çakırözer ziyaretlerin ardından basın açıklaması...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Çakırözer ziyaretlerin ardından basın açıklaması yaptı. Gezi’de milyonlarca insanın anayasal hak olan protesto hakkını kullandığını söyleyen Çakırözer, verilen cezaların büyük bir hukuksuzluk olduğunu dile getirdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kavala’nın, mahkemenin kararına şaşırmadığını söyleyen Çakırözer, Kavala’nın karara ilişkin açıklamalarını şöyle aktardı: “Mahkemenin bu kararları aslında üyesi olduğumuz AİHM’ye hakaret niteliğinde. Türkiye’nin AİHM’ye ‘O dosyadan beraat etti’ dediği dosyadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldım. Hükümet AİHM’ye, ‘Ben seni oyalamak için dosyalar uydurdum. Seni aldattım. Şimdi de senin kararlarını tanımıyorum’ diyor aslında bu kararla. Maalesef sonuçta zararlı çıkan Türkiye’nin saygınlığı oluyor.”

HAKAN ALTINAY: TAM BİR DELİ SAÇMASI!
Çakırözer’in verdiği bilgiye göre, Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Altınay da kararı, “Bu, tarafsız adil bir mahkemenin verdiği karar değil, tam bir deli saçması” sözleriyle yorumladı. Kahraman ise Gezi’yi savunmaya devam edeceklerini söyledi. Avukat Atalay da, “Bu memleket, giydirmek istedikleri bu deli gömleğine sığmaz” ifadesini kullandı.

“MÜCELLA YAPICI ‘AĞRIMA ÇOK GİDİYOR’ DİYEREK AÇIKLADI”
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Gezi Davası’nda hapis cezası verilerek tutuklanan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden’i cezaevinde ziyaret etti. Tanal, Yapıcı’nın “Ömrüm boyunca sadece insanlık yararına çalıştım. Ancak insanlık yararına çalıştığım için cezalandırılıyorum. Bu, benim ağrıma çok gidiyor. Ceza alacak bir şey yapmadım” dediğini aktardı. Tanal, Utku’nun ise “Gezi’nin filmini çektiğim iddiasıyla cezaevindeyim. Fakat ortada bir film yok. Çektiğim film nerede o zaman?” dediğini belirtti. Özerden’in de “Hukuk katledildi. İddialar kurgudan ibaret” dediğini aktardı.