Osman Kavala: Savcılık, Henri Barkey’le yemek yemediğimi biliyordu

Osman Kavala: Savcılık, Henri Barkey’le yemek yemediğimi biliyordu
Gezi davasında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası alan ve 1742 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, kendisine “casusluk” suçlaması yöneltilmesine gerekçe olarak gösterilen akşam yemeğine dair, Henri Barkey’in...

Gezi davasında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası alan ve 1742 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, kendisine “casusluk” suçlaması yöneltilmesine gerekçe olarak gösterilen akşam yemeğine dair, Henri Barkey’in yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “Henri Barkey geçen gün, 18 Temmuz 2016 tarihinde Karaköy lokantasında kendisi ile yemek yiyen kişinin ben olmadığımı açıkladı. Savcılık bu gerçeği baştan beri gayet iyi biliyordu” değerlendirmesini yaptı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerinden itibaren ‘Türkiye’nin Soros’u’ diye hedef gösterdiği iş insan ve insan hakları aktivisti Kavala, yazılı açıklamasında, “Emniyet görevlileri lokantada yaptıkları araştırmada, o akşam kimlerin hangi masalarda oturduğu bilgisine ulaşmıştı; Emniyet’te yapılan sorgumda da bu durum teyit edilmişti. Gezi davasının beraatle sonuçlanmasından sonra hazırlanan, benim Eski ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı Barkey ile 15 Temmuz darbe girişimini organize ettiğimi ve casusluk faaliyetlerinde bulunduğumu içeren ikinci iddianamede, bu olay planlı bir buluşma ve bir görüşme olarak değiştirildi” ifadesini kullandı.