Osman Kavala: Üç yıldır zorla içeride tutuluyorum

Osman Kavala: Üç yıldır zorla içeride tutuluyorum
Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına rağmen 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, cezaevinden gönderdiği mesajda “3 yıldır buradayım. Belgesiz, dayanaksız, zincirleme dosyalarla zorla burada tutuluyorum. Tutukluluğumun...

Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına rağmen 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, cezaevinden gönderdiği mesajda “3 yıldır buradayım. Belgesiz, dayanaksız, zincirleme dosyalarla zorla burada tutuluyorum. Tutukluluğumun derhal sonlandırılması gerekir” dedi.
Silivri Cezaevine giderek iş insanı Osman Kavala’yla görüşen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kavala’nın mesajlarını açıkladı. Gezi eylemlerini organize etmekle suçlandığı davada beraat etmesine rağmen tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala, tutukluluğunun derhal sonlandırılması çağrısında bulundu. Kavala, “Belgesiz dayanaksız zorla burada tutuluyorum. Sadece kendi davalarıma baktığımda bile Türkiye’de hukukun niteliğinin ne kadar kötüleştiği ortada” diye konuştu.
969 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kavala, Çakırözer’le gönderdiği mesajında şunları söyledi: “Zincirleme dosyalarla tutukluluğum sürdürülmeye çalışılıyor. Hakkımda açılmış üç soruşturmanın hiçbiri hukuken beni burada tutmaya yetmiyor. Bugüne kadarki tutuklama kararlarında savcı yüzü görmüş değilim. Hakimin karşısına çıktığım tek dosya olan Gezi Davası’nda beraat ettim. O bitti 15 Temmuz davası dediler, İkinci dosyayı çıkardılar. Ondan da yargı reformu kapsamında tahliye kararı çıktı. Şu andaki tutukluluğumun gerekçesi olan, yeni üretilen casusluk suçlamasının da içi boş. Orada da yeni bir delil konmadığı için bu dosya da AİHM’nin ilk iki dosya ile ilgili verdiği ihlal kararı kapsamına giriyor. Yani derhal tutukluluğumun sonlandırılması gerekli. Ama dinleyen kim!”