ÖSYM’den Mabel Matiz sorusuna soruşturma

ÖSYM’den Mabel Matiz sorusuna soruşturma
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'de çıkan ve gündem olan Mabel Matiz sorusuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Aygün sorumlu kişilerin soru hazırlama sürecinden çıkartılacağını bildirdi. Söz konusu...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'de çıkan ve gündem olan Mabel Matiz sorusuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Aygün sorumlu kişilerin soru hazırlama sürecinden çıkartılacağını bildirdi. Söz konusu sorunun ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başta olmak üzere Memur-Sen üye ve yöneticileri sanatçıyı hedef göstererek sorunun sorulmasına tepki göstermişti. Yeni Akit gazetesi de Mabel Matiz’in cinsel yönelimini öne çıkararak linç kampanyasına destek vermişti.

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Twitter hesabından “ 'Velev ki İbneyiz' pankartı taşıyan Mabel Matiz’i sorulara yediren ve bu zokayı yutturanlar kim? ÖSYM başkanlığı inceleme başlatmalı ve kamuoyunu aydınlatmalı” mesajını paylaştı.

ÖSYM Başkanı Aygün, “Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır" dedi.

Sınavda, Mabel Matiz'in “Maya" albümünde yer alan “Fırtınadayım” şarkısının sözlerinde ne ifade edildiği sorulmuştu.

Sanatçının kullandığı sahne adı, Kumral Ada Mavi Tuna romanında yer alan "Tuna" karakterinin takma adı "Mabel" ve çok sarhoş, düşkün kimse anlamlarına gelen Eski Yunanca kökenli kelime matiz'in birleşiminden oluşuyor.