Ötekileştirme siyaseti

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 3, 2021 / 09:57

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni bir anayasayı tartışma vakti geldi” açıklamasına cevap verdi. Erdoğan’ın açıklamasının kendilerinin parlamenter sistemle ilgili ilk adımı atmasından hemen sonra gelmiş olmasına dikkat çeken Babacan, “Biz her türlü çalışmaya, her türlü çağrıya açık fikirlilikle bakarız. Kategorik olarak önyargı oluşturmayız” değerlendirmesinde bulundu.
Babacan, Boğaziçi Üniversitesi›nde yaşanan gelişmelere ilişkin, “Ülkenin hiçbir sorununu çözemeyen yönetim, tamamen düşmanlıklar üzerinden kamuoyunu meşgul ediyor. Hükümet ve yandaş basın, toplumun farklı kesimlerinin birbirine karşı tutum alacak, adeta nefret besleyecek bir atmosferi kendi eliyle oluşturuyor” dedi.
“Üniversitede Kabe fotoğrafının yere serildiği” iddiasına ilişkin “Dinimizin kutsallarına kimse dokunamaz, kimse saldıramaz. Türkiye’de inanç özgürlüğüne müdahale etmeye kimse cüret edemez” diyen Babacan “Ancak münferit olaylardan hareket ederek halkımızın dini duygularını istismar edecek bir şekilde ötekileştirme ve kutuplaştırma, hükümetin ve elindeki propaganda makinasının maalesef kötü bir alışkanlığı haline geldi” diye de ekledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top