Oteller yurtdışından rezervasyona başladı

Oteller yurtdışından rezervasyona başladı
Normalleşme süreciyle birlikte otellerin rezervasyon almaya başladığını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Taceddin Özden, “Şu anda İngiltere, Almanya, Hollanda ve Balkan ülkelerinden rezervasyonlar geliyor”...

Normalleşme süreciyle birlikte otellerin rezervasyon almaya başladığını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Taceddin Özden, “Şu anda İngiltere, Almanya, Hollanda ve Balkan ülkelerinden rezervasyonlar geliyor” dedi. Özden temmuz ayında otellerde yüzde 70 doluluk hedeflediklerini, yoğun bir hazırlık sürecinde olduklarını belirtti. Otel girişlerinde ateş ölçümü yapacaklarını ve kayıt altına alacaklarını ifade eden Özden, tüm personellerin pandemiye karşı eğitim aldığını dile getirdi.
Otellerdeki rezervasyon durumlarına ilişkin konuşan Özden, “Nisan ve mayıs ayında gelemeyenlerin bir kısmı, bir sonraki seneye aktardılar. Bir kısmı da bu yılın temmuz ve ağustos ayına ertelediler. Şu anda İngiltere, Almanya, Hollanda ve Balkan ülkelerinden rezervasyonlar geliyor. Şöyle bir avantajımız var; temmuz ayında hızlı bir normalleşme olursa bu ay ve ağustos yüksek sezonlar olacak. Otellerin dolu, fiyatların yüksek olduğu ve otellerin iyi para kazandığı dönemler” diye konuştu.