Otobüs biletlerine normalleşme geliyor

Otobüs biletlerine normalleşme geliyor
Koronavirüs tedbirleri kapsamında tavan fiyat uygulamasına geçilen şehirlerarası otobüs taşımacılığında yeni bir düzenleme yapılacak. Buna göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirlerarası otobüs fiyatlarında yüzde...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tavan fiyat uygulamasına geçilen şehirlerarası otobüs taşımacılığında yeni bir düzenleme yapılacak. Buna göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirlerarası otobüs fiyatlarında yüzde 30-40 indirim öngören bir tebliğ hazırladı. Tebliğin birkaç gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanması ve yayımlanmadığı an yürürlüğe girmesi bekleniyor. Böylelikle bilet fiyatları düşecek.
MAĞDURİYET VARDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, salgın dolayısıyla getirilen seyahat kısıtlaması ve otobüslerde yolcu sayısının azaltılması uygulamalarının ardından bazı firmaların çok yüksek ücretlerle yolcu taşıması üzerine Bakanlığın duruma el koyduğunu belirterek, “Otobüs biletlerine tavan fiyat uygulaması getirdik. Böylece hem vatandaşlarımızın haklarını güvenceye aldık hem de firmaların artan maliyetlerin altına ezilmesi engelledik.” demişti.