Otobüsçüler şaşkın: İlk defa bayram yoğunluğu yok

Otobüsçüler şaşkın: İlk defa bayram yoğunluğu yok
Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3’te 2 oranında azaldığını söyledi. Yıldırım, “Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle...

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3’te 2 oranında azaldığını söyledi. Yıldırım, “Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor” dedi.

Otogarda vatandaşlar bilet fiyatlarından şikâyetçi olurken, Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım ise geçen bayramlara kıyasla bu bayram sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyledi. Otobüs bileti fiyatlarında son 3 ayda yüzde 80 artışın olduğunu belirten Yıldırım, “Yaklaşık 500 kilometrede 300-350 lira, bin kilometrede 450-500 lira arasında fiyatlar. Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor. Tren 120 lira. Dünyanın hiçbir yerinde hızlı demiryolu işletmeciliği bu kadar ucuz değildir” diye konuştu. Yıldırım şu tespitlerini ve talebini paylaştı:

“Bu mevsimde yolcularımızın birçoğu öğrenci. Öğrenciler haftada bir evlerine gelirlerdi şu anda ayda bir kere bile gelemiyorlar. Bayram otobüsçü için bir fırsat diyeceğim ama yolcu yok. Otobüs işletmeciliği bu şartlarda sürdürülebilir değil. Otobüs işletmeciliği, tarifeli taşımacılıkta, işçinin, öğrencinin, memurun seyahat dönemi geldi. Bize otoyol ve köprülerden yüzde 50 indirim yapsınlar. Motorlu taşıtlar vergisini ticari araçlardan kaldırsınlar. Otobüs biletlerinde KDV’yi yüzde 1’e indirsinler. Bu su, hava, ekmek kadar insanların ihtiyacı.”