Otomobilde 30 yılın en kötü Mayıs’ı

Otomobilde 30 yılın en kötü Mayıs’ı
Avrupa’da koronavirüs salgınında “yeni normal” sürecinde işletmelerin açılmasıyla otomobil sektöründe toparlanma işaretleri görülse de satışlarda 30 yılın en kötü Mayıs ayı yaşandı.Avrupa’da otomobil satışlarında...

Avrupa’da koronavirüs salgınında “yeni normal” sürecinde işletmelerin açılmasıyla otomobil sektöründe toparlanma işaretleri görülse de satışlarda 30 yılın en kötü Mayıs ayı yaşandı.

Avrupa’da otomobil satışlarında koronavirüs salgını nedeniyle mağazaların iki ay kapalı kalmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlaması ile Mayıs ayında toparlanma görüldü.

Avrupa Otomobil İmalatçıları Birliği’nin açıkladığı verilere göre, bölgedeki yeni otomobil kayıtları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 57 gerileme kaydederek 1990 yılında bu serinin kayıt altında tutulmasına başlanmasından bu yana en kötü Mayıs ayını geride bıraktı. Ancak yine de Nisan’daki yüzde 78’lik düşüşten toparlanma gösterdi.

Öte yandan sektör temsilcileri salgın nedeniyle insanların seyahat etme alışkanlıklarının değiştiğini, bu nedenle havayolu yerine arabaya yönelecekleri tahmininde bulunuyor.