Otomotiv sektöründen şikayet var

Geçen haftalarda Şikayetvar üzerinden televizyon platformlarının raporunu incelemiştim. Bu hafta ise otomotiv sektörü ile ilgili ilginç bir araştırma geldi. Rapora göre en çok şikayet servis tarafından gelmiş gibi görünüyor. Ben de daha öne Nissan tarafında benzer bir servis problemi yaşamıştım. Kurumsal iletişime konuyu aktardığımda ise ne yazık ki; doğru dürüst bir geri dönüş alamadım. Sanıyorum markalar servislerinin müşteri ilişkilerini pek de idare edemiyorlar.
Nissan marka otomobillileri çok sevmeme rağmen servis ve bakım konusunda yaşayacaklarım bende sadece endişe kaynağı oluyor. Daha önce Mercedes’te benzer sorunlar yaşamamış olmam, acaba bu sorun sadece orta segment markalarda mı daha çok oluyor diye düşündürüyor.

Raporda bununla ilgili bir bölümde var. Markaların müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi konularında performanslarının karşılaştırıldığı “Marka Karşılaştır” verilerine göre otomobil satın alırken karar vermek için gelen ziyaretçilerin en çok karşılaştırdığı iki otomobil markası Volkswagen ve Opel olmuş. Bu iki markanın karşılaştırılmasını Volkswagen ve Renault izlemiş. Fiat- Peugeout karşılaştırması üçüncü, Mercedes Benz –BMW karşılaştırması ancak dördüncü olmuş.
Şikayetvar platformu markaya gelen şikayetlerle ilgili de arama bilgisi veriyor. Ben de acaba benim gibi Nissan servis problemi yaşayanlar olmuş mu diye merak ettim. Arama yapınca aynı servisten onlarca şikayet alındığını gördüm:
l Nissan Bayisi Ortada Bıraktı!
l Nissan Kullanıcı Hatası Denilip Müşteriden Haksız Ödeme Alınması
l Nissan Otomatik Şanzıman Ve Anlam Veremediğim Tespit Ücreti.
l Nissan Qashqai Servis İhmali!
l Nissan X-Trail 2018 Araç Hatası!
Şikayetvar, otomobil sektörüyle ilgili 2021’in ilk 8 ayını değerlendiren raporunu paylaştı. Verilere göre belirtilen zaman diliminde otomobil sektör alışverişiyle ilgili karar vermek için Şikayetvar’da 6 milyon 508 bin 305 ziyaret gerçekleşmiş. Tam da bu nedenle otomotiv sektörünün şikayet platformlarını dikkate alması şart.

Hepsiburada’dan, Türkiye’de ilk randevuyla iade dönemini başlatan hizmet:

Müşterilerine en iyi online alışveriş deneyimini sunan, yenilikçi hizmetleriyle öne çıkan Hepsiburada, özellikle büyük şehirlerde zorlu olabilen ürün iadesi işleminde de kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. “Kapıdan İade” hizmetiyle, online alışveriş sürecini, iade konusunda da çok daha hızlı ve kolay bir hale getiriyor.
Hepsiburada, yeni “Kapıdan İade” hizmeti ile, müşterilerinin satın aldıkları ürünü kargo şubesine gitmeden kolayca iade edebilmelerine olanak tanıyor. Normal şartlar altında e-ticaret alışverişlerinde, müşteriler satın aldıkları ürünü iade etmek istediklerinde kargo şubelerine giderek paketi geri iade etmeleri gerekiyor. Oysa bu başlı başına efor gerektiren ve içinde bulunduğumuz pandemi döneminde risk oluşturan bir süreç. Özellikle İstanbul gibi bir büyükşehirde yaşayanlar için işten ya da evden çıkıp trafiğe girip uygun kargo şubesini bulmak uzun zaman alabiliyor. “Kapıdan İade” hizmetinde HepsiJET, müşterilerin istedikleri gün içerisinde ve seçtikleri konumdan paketi doğrudan teslim alarak satıcıya geri ulaştırıyor. Ürün nasıl satın alındıysa iadesi de benzer şekilde yapılıyor.

LC Waikiki’den fikir geliştirme yarışması: E-Ticaret Ideathon için başvurular başladı

LC Waikiki, gençlerin gelişimini desteklemek ve e-ticaret’in geleceğine yönelik fikir üretmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Ideathon yarışmasını başlatıyor. İlk defa düzenlenecek olan LC Waikiki E-Ticaret Ideathon, katılımcıların iş geliştirme ve tasarım odaklı düşünme metotlarını kullanarak fikir geliştirmesine imkân sağlıyor.
Tüm aşamaları online olarak gerçekleşecek yarışmaya, en az 2, en fazla 5 kişiden oluşan takımlar katılabiliyor. LC Waikiki E-Ticaret Ideathon Yarışması’na başvuran takımlar, geleceğin e-ticaret uygulamaları çerçevesinde lcwaikiki.com için fikir geliştirecek. Yapılan ön görüşmeler sonrası fikirler, jüri tarafından değerlendirilerek kazanan 3 takım açıklanacak.
Başvuru ve katılımın ücretsiz olduğu LC Waikiki E-Ticaret Ideathon’da birinci takım 25 bin TL, ikinci takım 15 bin TL, üçüncü olan takım ise 10 bin TL ödülün sahibi olacak. 18-25 yaş arası herkesin katılabildiği LC Waikiki E-Ticaret Ideathon’un başvuruları

Kendi e-ticaret platformunu kurmak isteyenlere 7 öneri

l E-ticaret fikrini doğru analiz edin
l Beklentileri net şekilde ortaya koyun
l Özgün olun
l E-ticaret sitesinin kullanıcı dostu olmasına özen gösterin
l Pazarlamaya önem verin
l Pazar yeri entegrasyonunu sağlayın
l E-ticaret girişimcilerine destek veren oluşumlar ile irtibata geçin

Önceki ve Sonraki Yazılar
Atıf Ünaldı Arşivi