Otomotivde kadın genel müdür sayısı artmalı!

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 5, 2021 / 11:40

Şu anda Türkiye’de otomotiv sektöründeki tek kadın marka genel müdürü olan Selen Alkım, “Otomotivde kadınların elinin değmediği, katkıda bulunmadığı hiçbir nokta yok. Sektörde daha fazla kadın genel müdür olmasını umuyorum. Çünkü kadınlar gerçekten sektöre çok büyük katkılar sağlıyor” dedi.

11 Mart’ta Citroen’e Genel Müdürü olarak atanarak, Türkiye’de otomotiv sektöründeki tek kadın marka genel müdürü olarak görevine başlayan Selen Alkım, ilk röportajını geçen hafta BloombergHT’de yayınlanan ‘Otomotiv Ekonomisi’ programına verdi. Sözlerine, “Çok mutlu ve gururluyum” diyerek başlayan Alkım, “Otomotiv sektörü çok büyük bir ekosistem. Kadının elinin değmediği, katkıda bulunmadığı hiçbir nokta yok. Üretimde, montajda, bayilerde, pazarlamada, satışta, finansta ve insan kaynaklarında birçok başarılı kadın görev yapıyor. Kuşkusuz sektörde daha fazla kadın genel müdür olmasını umuyorum. Çünkü kadınlar gerçekten sektöre çok büyük katkılar sağlıyor. Ben de yeni görevimde, önümdeki sorumlulukların farkındayım. PSA çatısı altında güçlü bir ekiple bunları yerine getireceğimize inanıyorum” açıklamasını yaptı.
40 BİN HEDEFİNE DEVAM
Zorlu bir yıl olan 2020’de yüzde 128 ile pazarın üstünde büyüdüklerini ve büyümeye 2021 yılında da devam ettiklerini aktaran Selen Alkım şöyle konuştu: “Bizim öncelikli hedefimiz müşteri memnuniyeti. Müşterilerimize en konforlu araçları sunmak istiyoruz. Satış hedefleri ve pazar payı ise sonradan geliyor. 2020’de 30 bine yakın satıştan sonra 2021 yılına 40 bin adetlik satış hedefiyle girdik ve en çok araç satan 7. marka olmak istiyoruz. Üretimlerdeki aksamalara, kur ve faizlerdeki artışlara rağmen bu hedeflerimizi değiştirmedik.”
ELEKTRİKLİ C4 YIL SONU
2021 yılında yeni C4 ve C3 Aircross’u Türkiye’de satışa sunacaklarını aktaran Alkım, yeni C4’ün nisan ayında ön siparişle satışına başlanacağını, teslimatların ise Ramazan sonrası başlayacağını aktardı. Selen Alkım, 2021’de 3 bin adetlik yeni C4 satışı hedeflediklerini belirterek, makyajlı C3 Aircross’un ise Temmuz ayında lansmanının yapılacağını belirtti. Çok güvendikleri yeni C4’te en azından bir versiyonu yüzde 50’lik ÖTV diliminde tutmak istediklerini söyleyen Alkım, elektrikli C4’ü ise yıl sonunda Türk tüketicisiyle buluşturacaklarını belirtti.

Özel Ortadoğu Koleji ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü mezunu olan Emre Özpeynirci, Hürriyet gazetesinin otomotiv editörü ve Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin yayın koordinatörü olarak 25 yıl çalıştı. 2001 yılında Reuters tarafından Türkiye’de gelecek vadeden ekonomi gazetecisi olarak seçilen ve İngiltere’de ekonomi gazeteciliği üzerine sertifika alan Özpeynirci, evli ve bir çocuk babasıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top