Otomotive kadın yönetici gerek

Otomotive kadın yönetici gerek
Kadına şiddetin olmadığı, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bu doğrultuda Türkiye’de otomotiv sektörünün büyümesi için kadın çalışan ve yönetici...

Kadına şiddetin olmadığı, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bu doğrultuda Türkiye’de otomotiv sektörünün büyümesi için kadın çalışan ve yönetici sayısının hızla artmasını temenni ediyorum. Bugün 50’ye yakın markada bir tane kadın Genel Müdür veya CEO bulunmaması, sektör çalışanlarının ancak %15-20’sinin kadın çalışandan oluşması durumu özetliyor.

Sıfır kampanyalar 2.elde sıkıntı yaratır

MART ayında sıfır kilometre araçlarda tam anlamıyla bir kampanya rüzgarı esiyor. Birçok marka ciddi indirimleri, faiz fırsatlarını devreye sokuyor. Bu durum uzun süredir satışların ve fiyatların düştüğü 2.elde işleri zorlaştıracağa benziyor. Yetkililer, sıfır kilometre araçlardaki kampanyaların ikinci elin yeniden fiyatlanmasına sebebiyet verdiğini belirterek, yakın gelecekte, araç fiyatlarında radikal bir değişiklik olacağı öngörülmüyor. Şu anda 2.el pazarında yaklaşık 600 bin satılık, 100 bin de acil satılık aracın olduğu belirtilirken, geçtiğimiz aralık ayına göre, ciddi bir fiyat avantajının olduğu da söyleniyor.