OTUR ABDULLAH, SIFIR…

Sonda yazacağımızı, baştan söyleyelim; bu mağlubiyet Abdullah Avcı’nın yüzündendir. Salı günü “Uğurlu Futbol” kösesinde şunları yazmıştım; “…Eğer Abdullah Avcı, sahaya enteresan bir on bir sürmezse, kazanma olasılığı çok yüksek.” Enteresan bir on bir sürülmedi aslında sahaya. Fenerbahçe maçına göre tek değişiklik, Hüseyin- Larsen değişikliğiydi sadece. Ancak Hüseyin’in kötü performansını kimse tahmin etmiyordu. İlk yarıda yenen iki gol de Hüseyin’in hediyesi… Bu hediyelere, Bartra’nın da anlamsızca gördüğü kırmızı kart eklenince, sıkıntı başladı.

Futbolda zafer, cesurların işidir. Abdullah Avcı gibi kariyerli bir hocanın, ikinci yarıya başlarken daha cesur olmasını beklerdim. Çok kötü oynayan Hüseyin’i çıkarttın Larsen’i aldın, eyvallah. Siopis de çıkarttın ona da peki… Giren oyuncu kim? Gbamin… Trabzonspor’un kurtarıcısı, Gbamin midir? Geride ve üstelik bir kişi eksik oynadığın maçta, 6 numara oynayan adamı çıkartıp, stopere mi adam alınır? Golü kim atacak, Gbamin mi? Güldürmeyin Allah aşkına…

Takım on kişi, dörtlü defans oynamak için Gbamin’i aldın diyelim… “Arkayı sağlama alayım, bir tane golü duran top falan, bir şekilde bulurum.”diye düşündüğünü tahmin ediyorum. 56. Dakikada rakipte on kişi kaldı Sayın Avcı… Vitor Hugo’yu çıkartıp, alsana Umut Bozok’u sahaya. Adam geçen sezon Kasımpaşa gibi ortalama oynayan bir takımda gol kralı olmuş. Çiftle forvetini… Gomez, yine sabit, Umut gezici oynasın. Hiç mi aklına gelmedi hocam bu? Maç içerisinde değişebilecek durumlara göre hiç mi esnek plan oluşturmadınız? Hadi siz maçın heyecanı içinde okuyamadınız sahayı. Yardımcılarınız ne iş yapar hocam? Örneğin, Orhan Ak size böyle bir değişiklik teklifinde bulunmadı mı?

Yenilen dört gol, dördünde de hatalı Uğurcan… Sezon başında Avrupa hayalleri kuruyordu Milli Kaleci kardeşimiz. Bu performansı ile çok zor. Lig başladığından beri, dalgalı bir performansı var, kaptanın… Kafası belki olmayan transferinde belki de başka bir sıkıntısı var, bilemiyorum. Gördüğüm, bu performansın hem Uğurcan’a hem de Trabzonspor’a yetmeyeceği…

Diğer taraftan Karagümrük’ün 23 yaşındaki kalecisi Batuhan Şen. Adana Demirspor maçında da beğenmiştim. Galatasaray’dan kiralanmış. Okan Koçuk’tan daha iyi kaleci. Eğer Karagümrük’te kendini iyi yetiştirirse, Galatasaray’ın kalesini teslim alır. Bu kadar iddialı konuşuyorum.

Futbolun içerisinde mağlubiyetler elbette var. Ders alınabilirse, bazı mağlubiyetler hayırlı bile olabilir. Trabzonspor, bu akşam hem maçı hem de Edin Vişça’yı kaybetti. Eylül ayında kolu kırılmıştı. Sanırım bu akşam da omzunda sıkıntı oldu. Büyük kayıp Bordo- Mavili takım için. Ancak her zor şart, kendi içinde fırsatlar yaratabilir. Trezeguet’i ters ayaklı oynatıp, Naci sol tarafta oynayabilir. Kupa maçında, bu sistem iyi sonuç vermişti.

Abdullah Avcı’nın kasketini önüne koyup düşünme vakti geldi. Maç fazlası ile lider olan Fenerbahçe ile puan farkı altı. Henüz kaybedilen bir şey yok. Ancak, kaybedilmek üzere olan çok şey var. Radikal ve acil çözüm şart.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00